O vară în Corfu – Campervan episodul 3
Aventuri în campervan #vanlife
Voi continua cu recomandări în insula Corfu, dar înainte de partea frumoasă vreau să menționez și neajunsurile #vanlife -ului.
Vara când este foarte cald, mai ales în august, devine aproape sufocant. Noi am oscilat între campinguri amenajate (cu plată) și camping-ul sălbatic din câteva motive: parcați fix pe plajă se întâmpla să fie umezeală foarte mare și era destul de greu de suportat, chiar dacă eram aproape de o baie răcoroasă în mare, pentru că tot ce era în van era jilav; camping-urile sunt în curți mari, în care beneficiezi de umbră generoasă a măslinilor, nu-ți faci griji în ce privește apa, deversarea casetelor de la WC sau a apei gri, pentru că ai la dispoziție facilitățile locului; poți să-ți speli hainele; să faci curat în autorulotă/campervan; ai parte de diversitate, de socializare și poți să-ți dai un reset.
Oricum ați alege să stiți, lupta cu fauna nu poate fi evitată. În fiecare loc e ceva care te poate dispera, dacă stai prea mult acolo. Am avut parte de toate cele, de la animale simpatice (câini, pisici, arici, măgari și capre) până la gângănii enervante cărora le doream cu ardoare moartea (viespi – dușmanul numărul 1. Le urăsc din suflet. Am avut o viespe care începuse să-și facă, casă la noi în van-, țânțari, furnici, gândaci, păianjeni și alte lighioane). Înarmați-vă cu plase la toate geamurile și una mobilă la ușa principală, Autan, spirale anti-țânțari, fiole speciale de dat prin rulotă, bețișoare parfumate și tot ce mai știți că ajută la îndepărtarea stricătorilor de distracție și făcătorilor de mușcături pe pielea proaspăt și uniform bronzată.
Cred că e cel mai bine de venit aici în iunie și septembrie, când sunt mai puțini oameni, prețurile mai jos și nu e chiar așa de cald.
Apă se găsește gratis peste tot pe insulă, cu deversatul casetelor e ceva mai greu, dar puteți rezolva contra-cost în campinguri sau puteți să folosiți produse eco și atunci puteți deversa în natură.
Dar revenind la frumusețile din Corfu, să nu ratați:
- Liapades – locul este ireal de frumos, plaja superbă dar extrem de aglomerată;
- Plaja Limni Glyko ;
- Porto Timoni ;
- Afionas – un sat incredibil de drăguț cu o priveliște superbă:
- Paralia Chalikounas care e între mare și Lacul Korission – unde am văzut un stol de păsări flamingo;
- Gialiskari – aici se ajunge un pic mai greu. Am trecut cu van-ul peste un podeț care părea cam fragil, dar a meritat din plin. Plaja e sălbatică și în dreapta ei, unde am parcat, pământul era cărămiziu și vegetația inedită. Noi am numit locul: Marte de Corfu;
- Almiros – plajă sălbatică imensă unde am și campat pentru câteva nopți;
- Plaja Apotripiti – absolut specială. E o plajă neamenajată, un golf cu o parcare sus unde se poate și înnopta. La răsărit imaginea este de neprețuit;
- Avlaki – plajă sălbatică cu pietre unde am campat și a fost super chill.
Zona de sud a insulei e mai puțin populară printre turiști, are plaje sălbatice și puteți parca liniștiți oriunde în apropiere, ca să dormiți în sunetul valurilor. Paralia Kanoula și Plaja Gardenos.
Locuri superbe, dar aglomerate, în care e bine doar să mergi în vizită:
- Canal d’Amour;
- Kanali tou Erota ;
- Cape Drastis – loc emblematic pentru insulă;
- The White House Restaurant (Durrell Family House) ( ) – casa e minunată și locul este superb, dar, ca mai toate locurile turistice, prețurile sunt umflate și servirea lasă de dorit.
Am testat trei campinguri, dar mai mult am campat „sălbatic”, la liber, pe plajă sau în locurile în care ne-a plăcut și s-a putut.
Toate campingurile din Corfu sunt foarte ok, sunt în curți mari, cu iarbă, măslini umbroși, majoritatea au piscină, magazin, bar, unele au chiar și restaurant. Este super confortabil și plăcut să îți faci vacanța în oricare dintre ele.
Roda Beach Camping De camping se ocupa o doamnă la vârsta a treia, care vorbea doar greacă, dar era simpatică. Un pic cam posesivă cu mașina de spălat rufe, dar așa au fost toți proprietarii de campinguri. Trebuie să fie martori la pusul rufelor și detergentului în mașină, apoi doar ei să „activeze” programul. Sunt amuzanți, ca niște bunici din aia care știu ei mai bine și trebuie să-ți arate ce și cum, pentru că tu ești nepriceput și strici.
Dolphin Camping e mai vechi, mai hipiot așa. Proprietarul era foarte mândru de longevitatea locului, dar eu i-aș sugera să renoveze și să facă curat prin baie și bucătărie cu ceva mai multă tragere de inimă. Totuși, mi-a plăcut locul, avea farmecul lui cu aerul ăla retro. E la 2-3 minute, mers pe jos, de plajă și stațiunea Sidari. Bonus: aveau pisici și un câine foarte simpatic.
Camping Village Dionysus mi s-a părut cel mai bun. Curat, bine organizat, cu o terasă plăcută și cu piscină.
Sigur că mai sunt multe alte locuri de descoperit, acceptați provocarea și căutați voi înșivă minuni ascunse. Insula are o istorie și un „vibe” special, este un loc foarte potrivit pentru o vacanță cu autorulota / rulota . Noi ne-am îndrăgostit de loc și cu siguranță ne vom întoarce cu prima ocazie.
The End
Simona C.
Pentru mai multe poze și aventuri urmăriți contul de Instagram @simonasland
Pentru locuri de campare folosiți aplicația: Park4night*e o aplicație construită de comunitate, aveți grijă să contribuiți, să lăsați recenzii folositoare și spațiile așa cum le-ați găsit.
Pentru sănătatea voastră călătoriți mai mult.
Campero, acasă oriunde ai fi!