O vară în Corfu cu Campervanul- episodul 2 

Recomandă prietenilor

O vară în Corfu cu camparvan – ul – episodul 2 

Aventuri în campervan #vanlife

Când ai nevoie de schimbări drastice în viața ta, ajungi să faci lucruri nebănuite. De exemplu, noi ne-am cumpărat un camper-van și am plecat în lume în căutarea fericirii promise de viața nomadă #nomadlife #digitalnomad

Înainte de a porni la drum cu camparvan -ul, pentru că  ăsta e doar începutul aventurii noastre,  ne-am debarasat de tot ce nu ne mai folosea, am făcut trecerea la minimalism. Procesul a durat cam doi ani. Întâi am dat cam jumătate din „agoniseală”, adică, am făcut un prim „decluttering” (nu știu cum să-i zic în română, nu știu dacă avem un cuvânt echivalent, dar înseamnă să-ți faci ordine și să scapi de ce nu folosești. Procesul e menit să te facă să realizezi că îți trebuie puține lucruri ca să fii fericit și să înveți să te bucuri de ce ai. Marie Kondo (o găsiți pe Netflix în reality-show-ul „Tidying up”, în care ajută oamenii să-și elibereze și să-și organizeze casele, într-un mod „mindful”, terapeutic), spune că e sănătos să păstrezi doar obiectele care te fac fericit, care îți aduc bucurie.

Eram deja adepta slow living-ului, iar după ce am mai văzut și acest documentar despre minimalism “Minimalism: A Documentary About the Important Things“ (tot pe Netflix), mi-am dat seama că e ceea ce-mi trebuie.

Acum am rămas cu 10% din ce aveam și mă simt mult mai relaxată. Când ai mai puține lucruri, ai și mai puține griji. Când făceam selecția printre haine, am descoperit că purtam foarte puține, purtam doar hainele preferate, așa că, le-am păstrat doar pe alea. Acum toate hainele mele sunt hainele mele preferate. Aveam zece tricouri cu dungi, erau aproape identice. Prietenul meu, la fel, avea multiplicată fiecare categorie (zece cămăși verzi, zece albastre, douăzeci de pantaloni aproape identici, etc.,). Același proces l-am aplicat și la cărți, amintiri, obiecte de decor, de bucătărie și alte nebunii. O parte din puținele lucruri rămase le-am pus în camper-van și am pornit la drum ceva mai ușori.

Consumerismul, goana asta după lucruri de tot felul, mi se pare acum absurdă. Cred că e mai responsabil să trăim sănătos și fericiți doar cu ce ne e absolut necesar, să alergăm după experiențe mai degrabă, decât după obiecte fără sens.

Prima noastră destinație cu campervan – ul a fost Insula Corfu, influențați de boemia promisă de serialul „The Durrells” („Familia Durrell în Corfu” – HBO), după cărțile lui Gerald Durrell. Căutați să vedeți și să citiți, o să-mi mulțumiți. E acolo o bucurie inocentă în descoperirea naturii, în interacțiunea cu oameni din altă cultură, în viața simplă pe o insulă absolut minunată.

Cum am ajuns in Corfu vedeți în articolul anterior.

Având în vedere că am petrecut două luni pe insulă, am avut timp să vedem cam tot, să descoperim locuri mai puțin călcate de turiști și să ne împrietenim cu localnicii. Grecii sunt oameni foarte prietenoși și, cum majoritatea afacerilor sunt de familie, tratează cu grijă tot ce fac și clienții pe care îi au. Dacă le răspundeți cu același entuziasm și respect, veți avea o vacanță și mai și.

Ce recomand să faceți pe insulă, unde am campat campervan – ul, unde am mâncat și unde ne-am bronzat –  Campervan Life 

Orașul Corfu este foarte plăcut, cu case vechi, străzi boeme, multe restaurante și cafenele, merită o plimbare de-o zi, cel puțin. Pe lângă plaje și obiective turistice, vă recomand să vizitați și satele. Multe sunt părăsite, aproape pustii, imaginea poate fi dezolantă, dar e interesant de văzut arhitectura caselor și de experimentat atmosfera care e cumva din altă lume, mai ales la prânz când timpul pare că stă în loc.

 

Chouchoulio Beach  – o plajă aproape secretă, micuță și foarte drăguță, unde e liniște și se aud doar valurile.

Taverna Sunrise, Karousades Village  – care e pe deal, la drumul mare, cum ar veni, cu o vedere fantastică și mâncare foarte bună. Prima dată când am fost am mâncat musaca proaspăt făcută și mi s-a părut cea mai bună. Îmi era și foarte foame, dar vă provoc să mă contraziceți. Am mai povestit puțin și aici despre.

Sfakera Village e un sat autentic corfiot unde am mâncat cu localnicii la prețuri pentru localnici, ceea ce recomand mereu să faceți când călătoriți, la Taverna „To Neon„. Din stațiunea Roda, despre care nu aș putea să spun prea multe de bine pentru că e aglomerată și prea turistică pentru gustul meu, puteți să faceți o plimbare până în sat, la pas liniștit, alergat, cu bicicleta sau cum vreți voi. #hiking

Un loc în care am stat destul de mult și am parcat chiar pe plajă, mai exact fix între cele două plaje de-acolo: Acquasanta și Astrakeri . Tot aici am găsit și cel mai cool beach bar de pe insulă Baracca, Cocktail and Snack Bar   și un restaurat foarte bun, tavernă de familie, de a cărei bun mers se ocupă trei frați și care se numește, deloc surprinzător, The Three Brothers Fish Tavern.

Arillas a fost stațiunea și plaja mea preferată. Locația este foarte primitoare și aici am înotat cel mai mult. Tot aici am găsit locul perfect de campare, în curtea unei doamne, printre smochini, aproape de plajă. Mă simțeam ca și cum aș sta în livadă la bunicii mei. Proprietara, doamna Dina, este incredibil de drăguță și caldă, vorbește bine engleză, are și câteva camere de închiriat. Locul e autentic, cu grădina, flori specifice zonei și casă tradițională.

Pe vremuri, Arillas era locul preferat de turiștii mai hipioți. A rămas și acum ceva din spiritul ăla. E chiar și un centru spiritual, Gayatri Mandir , unde se cânta, se dansează și se meditează.

Cel mai bine se mănâncă la Taverna Brouklis   – una dintre cele mai vechi taverne de-acolo, afacere de familie, aflată acum la a treia generație. Proprietarul era haios fără să fie intrusiv, avea povești chiar interesante și vorbea bine patru limbi. Pe site-ul lor găsiți și câteva rețete, dintre care preferata mea e cea pentru courgette keftedes:

Diminețile și serile mi le petreceam la Inas Coffee and Bio Store  unde au cea mai bună cafea și un bufet vegetarian excelent. În plus, e un loc excelent de văzut apusul.

 

Dacă mai merg vreodată în Corfu, ăsta e locul în care m-aș întoarce. E o stațiunea calmă, care are de toate, nu e foarte aglomerată, e bună și pentru cupluri și pentru familii și pentru cei care călătoresc singuri cu campervan -ul/ rulota / autorulota .  Apa e perfectă, plaja e mare, curată și frumoasă, sunt locuri excelente de mâncat, sunt chiar și câteva mai „pe distracție”.

Mai multe în episodul următor.

va urma…

Simona C.

Instagram @simonasland

Pentru locuri de campare folositi aplicația: Park4night *e o aplicație construită de comunitate, aveți grijă să contribuiți, să lăsați recenzii folositoare și spațiile așa cum le-ați găsit.

Pentru sănătatea voastră călătoriți mai mult.


Recomandă prietenilor

Lasă un răspuns

Sună la 0745.147.724