Tenerife, insula primăverii eterne, văzută din campervan

Recomandă prietenilor

Tenerife, insula primăverii eterne, văzută din campervan

Insulele canare sunt ideale de mers la ‘mare și soare’ pe timp de iarnă, mai ales pentru europeni. Preferate de tineri veniți la distracție, surf, de familiști, de nomazi digitali, dar și de pensionari, mai ales cei din țările mai bogate care preferă să se stabilească aici, pentru clima blândă pe întreaga perioadă a anului.

Insule vulcanice oferă peisaje spectaculoase, uneori rupte direct din povești fantastice, cum ar fi celebrul parc natural Anaga, chei muntoase, vai gigantice prin munți care duc spre ocean, vulcani de toate mărimile, munți roșii, lacuri verzi, plaje negre, roșii, galbene, câmpuri de roca vulcanică, vânturi puternice, plante inedite și o atmosferă de permanentă vacanță.

 

Tenerife este cea mai populară dintre canare, denumită „insula primăverii eterne”. Are cam tot ce-ți poți dori: nenumărate plaje, trasee de mers pe dealuri, prin parcuri și munți, dar și locuri de distracție (baruri, cluburi și alte spații de socializare, chiar petreceri în locuri secrete pentru care ai nevoie de parolă).

Bogăția insulei e dată și de faptul că avem de-a face cu micro-climate. Zona de nord este ceva mai răcoroasă, muntoasă, ploioasă și, prin urmare, mai verde, mai bogată în vegetație. Partea de sud este mai degrabă deșertică, mai călduroasă, cu plaje mai prietenoase, dealuri mai molcome și, doar pe ici pe colo, câțiva arbuști.

Iar frumusețea de a fi acolo cu autorulota este că nu trebuie să stați într-un singur loc, puteți lejer să vizitați toată insula și să va bucurați de tot ce are de oferit.

Cum ajungeți în Tenerife. 

Puteți lua un feribot din sudul Spaniei, din Huelva sau Cadiz (verificați pe / ). Drumul e lunguț, cam 33 de ore, dar e destul de comfortabil, aveți cabina și mesele incluse în bilet. Prețul biletului variază în funcție de companie și perioada anului. Încercați să urmăriți din timp ce promoții au companiile FredOlsen și Trasmediterránea . O altă variantă este să trimiteți autorulota pe ferry sau pe platforma și voi să mergeți cu avionul.

Cum vă descurcați cu autorulota pe insulă.

Insula e dotată cu drumuri bune și o autostradă. Se merge lejer între punctele principare. E ceva mai greu drumul din Santa de la Cruz prin Parcul Anaga spre Taganana și Playa de Benijo, în sensul că sunt serpentine. Nu cred că e de mers cu autorulote foarte mari. Deasemenea, drumul spre Masca (locul este musai de vizitat, e bijuteria insulei) este cu multe serpentine abrupte în ac, mai greu pentru autorulote mari, dar bun de făcut cu un campervan sau van.

Unde puteți campa.

Există câteva campinguri, dar sunt destul de diferite de cele din Europa continentală. În multe dintre ele sunt rezidenți permanenți.

Camping Nauta – destul de pestriț

Camping Caleta del Sordo – cam sărăcăcios

– Camping Montaña Roja – El Médano – foarte neprimitor, dar bun pentru o zi-două sau cât vreți să stați în zona la surf.

În plus, sunt foarte multe zone de picnic pe toată insula, marcate pe google maps că „recreațional area” ( de exemplu:Recreațional Park Los brezos– )

Playa de los Hippies în Los Cristianos , aici e o parcare mare pentru autorulote, campervan și van-uri. În weekend este foarte aglomerat.

E de preferat campingul la liber. Sunt multe locuri unde puteți să vă petreceți zilele și chiar să stați peste noapte.

– locul nostru preferat de petrecut weekendul este Playa de Benijo , unde se poate campa lângă plajă pe marginea drumului. Plajă cu nisip negru, este încă destul de sălbatică și e preferată de hippioti. Drumul până la plajă prin Parcul Anaga și prin satul Taganana este absolut senzațional. Aș zice că e cel mai cool loc de pe insula. *Dacă vreți să prindeți loc bun mergeți de joi sau vineri. În apropiere e și Playa del Roque de las Bodegas, unde sunt câteva locuri de mâncat și câteva baruri.

– Alt loc bun de campat la plajă: Parking de Las Teresitas . Chiar dacă e plaja cea mai populară de pe aici, sunt locuri de parcat la liber autorulota, unele chiar lângă plajă.

El Medano și Muntele Roșu, zona cea mai bătută de vânt, e plină de parcări lângă plaje. (La Tejita Beach Parking Lot – , sau chiar lângă oraș  )

Parcare pentru autorulote între Playa de las Americas și Playa del Camisón.

Playa de la Enramada – aici găsiți locuri de parcare pe ambele părți ale plajei.

Puerto de la Cruz – locuri multe de parcat de-a-lungul plajei. Parking El Muelle  care este foarte aproape de centrul orașului.

Locuri de plimbat și admirat:

Taganana este un sat cât se poate de autentic, cocoțat pe stânci, cel mai frumos din Tenerife, poate și pentru că e ceva mai greu de ajuns aici.

Parcul Anaga sau pădurea fermecată, arată că din povești fantastice. Aici sunt foarte multe trasee de făcut la picior sau cu bicicleta. Va puteți pierde câteva zile prin minunăția asta de loc. Bosque Encantado

Santa Cruz de Tenerife este capitala insulei, oraș plin de oportunități de distracție. Am găsit o parcare gratuită chiar în oraș

San Cristóbal de La Laguna este un orășel foarte simpatic cu aer de munte, cu multe case tradiționale vechi, străzi înguste, piațete, restaurante și cafenele drăguțe. Aici  e o parcare mare unde puteți lăsa autorulota. Ce aș puncta aici: Museum of the History of Tenerife, Real Santuario del Cristo de La Laguna și tot orașul vechi care este site UNESCO.

El Medano – orașul în care bate vântul non-stop, dar care este foarte viu în sensul bun, plăcut. E locul surferilor și kitesurferilor. Sunt parcări pentru van-uri, campere și autorulote în ambele capete, lângă plaje. Oamenii vin aici și stau peste weekend parcati, chiar și cu mașini mici.  , .

Adeje este zona cea mai turistică de pe insulă. Sunt multe plaje foarte misto, dar e destul de aglomerat, plin de magazine, restaurante și toate cele.

Masca – este cel mai spectaculos loc din Tenerife, satul e pe o stâncă în mijlocul munților, drumul este destul de abrupt, mai greu de făcut cu autorulote mari, dar noi am găsit chiar și un loc secret unde am campat pentru o noapte . Priveliștea este incredibilă.

– Zona de Nord vest (San José de Los Llanos, El Tanque, Icod de los Vinos) este bună ca punct de plecare în expediții pe munte, dar nu vă aventurați cu autorulota pe drumurile secundare, pentru că multe dintre ele sunt cu o singură bandă.

Puerto de la Cruz este cel mai frumos oraș la plajă, are o zona cu case vechi, multe piațete și câteva plaje cu nisip negru. Spre deosebire de Adeje, aici e mai răcoare, mult mai verde și mai puțin aglomerat. Lângă oraș, în partea de vest este Punta Brava, un mic sat pescăresc, unde valurile se sparg spectaculos.

La Orotava este un orășel vechi, absolut minunat, cu multe case tradiționare. E o întreagă zonă veche foarte bine păstrată și numai bună de vizitat. Drumul e ceva mai greu , pentru că e spre munte și e orașul e aglomerat, dar se găsesc locuri de parcare la periferie.

Restaurante și baruri.

Restaurante Playa Casă Africa –  – se mănâncă simplu, tradițional și bun.

Guachinche Bibi y Mâna  în Taganana. este destul de aglomerat aici.

– Las Nieves, Taganana – au o terasă pe acoperiș care face toți banii.

– La Tasca de Cristian ( ), in San  Cristóbal de La Laguna.

MalaVida în El Medano – restaurant mexican cu  margaritas și muzică bună. De obicei este aglomerat. Rezervați din timp.

– Hong Kong Restaurante, tot în El Medano. Singurul restaurant care e deschis luni, când celelalte sunt închise. Mâncare și servire de nota zece.

Agua Café Tapas-Music-Bar , El Medano – îl recomand pentru atmosferă și priveliște. Este un loc bun de socializare.

Chiringuito Pirata – barul nostru preferat, pe plajă, cu vedere spre muntele Roșu, cu o atmosfera foarte relaxată, hippie.

Lucky 7’s Bar & Burger Joint , pe Playa de Las Vistas. Aici găsiți un loc hipsteresc cu cei mai buni burgeri din Tenerife.

Restaurant Thai Botánico , dacă vă place mâncarea Thai, ăsta e locul.

Flo’s Tenerife  – e o cafenea în Las Americas. Proprietarul e român, îl cheamă Florin și este foarte simpatic. Soția lui este din UK și face cele mai bun gin tonic.

Coqueluche beach bar  este pe Playa de la Enramada.

– Bloom Bar & Brunch pe Playa La Caleta – este locul perfect pentru un brunch fancy.

– Agora Bar & Café și Restaurante El Patio în Puerto de la Cruz, ambele situate în cea mai intimă și drăguță piațetă din oraș.

Plaje:

Playa de Las Teresitas, cea mai populară de pe insula. Are nisip galben adus din Sahara, baruri pe plajă, șezlonguri, muzică.

Playa de El Médano e chiar în centrul orașului. Atmosfera e foarte veselă când se lasă seară și toată lumea iese în piațeta de lângă. Toate plaje de lângă El Medano sunt frecventate de kitesurferi, în principal, pentru că e o zona în care vântul e puternic și valurile numai bune pentru sporturi acvatice.

Playa de Las Vistas este imensă, bună de mers cu familia, sunt multe restaurante, magazine și cafenele.

Playa del Camisón este foarte populară, deoarece are nisip galben, valuri mici, câteva baruri pe plajă, șezlonguri, zona verde de stat la umbră sub palmieri.

Playa de las Américas este preferată de surferi.

Făñabé și Playa del Duque sunt destul de aglomerate, ca mai toate plajele din zona Adeje, dar sunt ideale pentru familiile cu copii.

Playa Del Puertito – aici e un sătuc pescăresc, este locul perfect de făcut snorkeling și de văzut broaște țestoase.

Playa Chica în Puerto de la Cruz este o plajă la marginea orașului, cu nisip negru și un parc cu palmieri și cactuși gigantici.

  • Playa de Martiánez, tot în Puerto de la Cruz, este preferată de surferi curajoși. Aici valurile sunt mari și spectaculoase.

Playa de Benijo și Playa del Roque de las Bodegas – plaje mai sălbatice, cu nisip negru și atmosferă relaxată.

Ce nu mi-a plăcut: resorturile foarte mari și care ocupă mult spațiu și te irită vizual. Hoteluri gigantice gândite de arhitecți netalentanti. Zona foarte comercială din Adeje cu mall-uri și hoteluri grandioase cu coloane romane kitsch, cu casinouri dubioase  și magazine la fiecare pas.

Ce mi-a plăcut: vinurile locale, unele cu un foarte bun raport preț calitate. Masca, Taganana, Playa Benijo, Puerto de la Cruz, El Medano, barraquito. Faptul că poți să te plimbi și să parchezi la liber pe insula cu autorulota.

Pentru mai multe poze și aventuri urmăriți contul de Instagram @simonasland

Pentru locuri de campare folositi aplicația: Park4night *e o aplicație construită de comunitate, aveți grijă să contribuiți, să lăsați recenzii folositoare și spațiile așa cum le-ați găsit.

*Acest articol a fost scris independent, fără parteneriate comerciale cu locațiile sau restaurantele recomandate. Nu sunt reclame plătite, ci recomandări personale.

Pentru sănătatea voastră călătoriți mai mult.

Echipa Campero îți pune la dispoziție autorulote noi în fiecare an. Dacă vrei să  închiriezi autorulote  sau cauți autorulote de vânzare ne poți contacta la 0745147724 pe Facebook  sau Instagram


Recomandă prietenilor

Lasă un răspuns

Sună la 0745.147.724