Camping-uri pe Cote d’Azur – Vacanță cu autorulota

Recomandă prietenilor

 Vacanță cu autorulota pe Cote d’Azur

În mai 2017, am  plecat în Aventura noastră cu autorulota  111 zile.

                           Răsărit -Cote d’Azur

Camping Vieille Ferme – Cote d’Azur

Am ajuns pe Cote de Azur, în campingul Vieille Ferme (296, BOULEVARD DES GROULES 06270 VILLENEUVE-LOUBET, FRANCE), unde am avut noroc să găsim o parcelă de 80 -100 mp liberă, delimitată cu un gard verde  la un preț foarte bun ( de luna mai – extrasezon). Acesta este unul din motivele pentru care recomand lunile mai și iunie pentru călătorii cu autorulota, vremea este perfectă, prețurile sunt mai mici, inclusiv la închirierea autorulotelor și nu este aglomerat.

Ce găsim în Camping Vieille Ferme – Cote d’Azur

Campingul este aprovizionat cu  pâine, cornuri proaspete și diverse produse pentru mic dejun. Are un snack bar și o pizzerie  chiar lângă recepție. Am mâncat una dintre cele mai bune  fripturi de vită din toată Franța  în camping Vieille Ferme …am mers și anul următor dar nu mai era în meniu.  Piscina este acoperită, program 3 ore dimineața 3 după masa.

Intermarche-ul este la 1,5 km distanță. Am avut cu noi și un motor Yamaha YBR 250 (care sa incapa in garaj) , pentru plăcerea soțului meu…el spune că-l folosim la aprovizionare, dar l-a folosit la plimbarea pe coastă, până în Monaco. Frumos, boem, elegant Monaco. Când aveam rulota, am lăsat-o în camping și l-am vizitat împreună.  Acesta este cel mai mare avantaj al rulotei – te poți folosi de mașină să vizitezi locurile prin care autorulota nu poate ajunge.

Din camping , la 1 km  este stația de tren și la 300 m stația de autobuz. Autobuzul nr 200 care te duce pe toată coasta, de la Nice la Cannes – prețul unui bilet fiind de 1.5 euro. Autobuz care ne duce la locul nostru preferat plaja cu nisip, în Juan les Pins.

Am încercat să ajungem cu bicicletele în Nice. Fetele cum încă erau mici(4 ani și respectiv 6 ani) nu stăpâneau foarte bine bicicleta și au mers în Thule Coaster  unde au și adormit. Ne-am intersectat cu 2-3 biciclete ce aveau „cărucioare asemănătoare” , în care duceau cățelul, noi aveam 2 fetițe, care tot întrebau…când ajungem? mai este mult până la înghețată?

Dezavantajul acestui camping este distanța până la mare – trebuie să ajungi la locul de trecere pe sub calea ferată astfel încât să poți ajunge la marea cu pietre,  cum îi spunem noi.

 

Camping Hippodrome – Cote d’Azur

În ultimii 3 ani avem un alt camping  preferat pe Cote d’Azur –   MEUBLE CAMPING DE L’HIPPODROME   – Quartier bouche du loup – 5 Avenue des rives 06270 VILLENEUVE LOUBET PLAGE.

La sfârșitul lunii iulie  2020 prețurile erau în jur de 50 euro/zi. Pentru 2 adulți , 2 copii , apă, curent. Precizez că fiecare loc de campare are robinet pentru alimentarea cu apa si zona de deversat apa gri. Dacă aveți un furtun în prelungirea scurgerii este foarte folositor.

Avantajele acestui camping sunt :

  •  acces la piscina acoperită 9-12  și 15-17
  • 2 supermarketuri in 300 m
  • Stația de autobuz în 200 m
  • Pista de biciclete pe malul mării
  • Marea cu pietre la 400 m – este și o zonă cu nisip adus
  • Restaurante, terase în apropiere cu meniuri variate

Marele avantaj al acestui camping , comparativ cu precedentul este accesul mai rapid la plajă și accesul la restaurantele din zonă . În ambele campinguri sunt și camere de închiriat .Un lucru foarte important este liniștea din timpul prânzului.

În fiecare an, ne oprim cu drag pe Cote d’Azur. Iubim mirosul mării , plimbările cu bicicleta pe faleză și înghețata cu gust de mare!

Echipa Campero îți pune la dispoziție autorulote noi în fiecare an. Dacă vrei să  închiriezi autorulote  sau cauți autorulote de vânzare ne poți contacta la 0745147724 sau pe Facebook.

 


Recomandă prietenilor

Lasă un răspuns

Sună la 0745.147.724