Ghid – Ce trebuie să iei cu tine în vacanțele cu autorulota

Recomandă prietenilor

Ce trebuie să iau cu mine când plec cu autorulota? Aud frecvent această întrebare, motiv pentru care am decis să scriu câteva rânduri.

Cel mai important personaj din toată vacanța, soțul meu (șoferul), fără de care nu am reuși să ajungem la destinație. Autorulota are aproximativ 7 m jum + 4 biciclete în spate, deci cam 8 metri și nu am vrut să o conduc niciodată. La noi în familie lucrurile sunt împărțite. El conduce, găsește locul potrivit de parcare, conectează autorulota la curent, alimentează cu apă, deversează toaleta, rezidualul, schimbă butelia când este nevoie. După ce campăm, deschide prelata și scoate din garaj: covorul impermeabil, masa, scaunele. Eu vin cu fața de masă și berea rece din frigider….parc-o văd cum se aburește. În tot acest timp, am grijă de copii. Fie vorba între noi, nu știu cine are mai multă treabă. 🙂

După ce totul este pregătit, ne așezăm toți 4 la masă. În primele zile avem mâncare de acasă, fiecare ce dorește: ciorbă, șnitele, salată de vinete, sărmăluțe, brânzică, legume etc. Au bunicii grijă să nu ne lipsească nimic. În autorulotă avem farfurii; boluri; 3 oale – diferite mărimi; o tigaie pentru omletă, ochiuri, fripturică, somon, creveți; un ibric pentru lapte, ceai; pahare; tacâmuri. Nu am spus nimic de cafea. Noi avem un aparat Nesspreso care merge la 220w sau, când nu suntem conectați la curent, pornim invertoul pentru a-mi savura cafeaua oriunde doresc (sunt singura băutoare de cafea din familie). Recunosc, sunt o răsfățată.

Avem 2 paturi, unul matrimonial în care dorm, evident, fetele şi unul care coboară deasupra scaunelor din fată, rămânând, astfel, liberă zona de luat masa și intrarea de pe ușa laterală a autorulotei. Lenjeriile le așez pe pat de acasa și mai iau 2 de rezervă. Nu se știe niciodată cu fetele (cine are copii înțelege). Hainele stau frumos în dulapuri. Organizare maximă, poate credeati că nu am și eu treaba mea?!? Am, am ☺!

Check list pentru baie:

● prosoape de față, de duș;
● șampon, gel de duş, pastă de dinți, periuțe (gentuţa fiecăruia cu cosmetice);
● detergent pentru rufe, capsule BIO pentru toaletă, hârtie igienică specială, hârtie igienică normală;
● produse de curățenie în autorulotă.

Check list bucatarie:

● vesela pe care am enumerat-o mai sus;
● burete de vase, lavete, detergent;
● un coş de mers cu vesela la spălat în camping;
● prosoape de bucătărie, saci de gunoi;
● ulei, oțet, sare, zahăr, piper, cafea, ceai, biscuiţi;
● paste, multe paste, sos roşu, conserve de ton, unt, miere de albine, lapte, cereale;
● carne în congelator, înghețată;
● apă, bere, vin roşu, prosseco;
● o floare la ghiveci,  ceva verde – busuioc, aloe vera, orice;
● o lumânare pentru atmosferă;
● cărţi de citit, rummy, diverse jocuri alese de fete;
● pătura pentru picnic, umbrelă:
● provizii cam pentru o săptămână de off camping.

În cazul în care am omis ceva, mai cumpărăm de la supermarket. Voia bună și spiritul de aventură sunt mereu cu noi. 😉Dacă e mai rece, luăm papuci de casă pentru stat în autorulotă, pături croşetate şi călduroase. Nu uitați de hainele lejere de stat prin autorulotă în timpul drumului.

În garaj avem cablu de curent (50m), plită electrică, gril electric, furtun pentru apă, diverse adaptoare, siguranţe, o casetă de rezervă pentru toaletă – DA, toaleta trebuie golită cel puțin o dată la 2 zile.

Autorulota trebuie alimentată cu apă – nu o conectezi la un robinet și ai scăpat. Aşa înveţi să preţuieşti apa şi realizezi câtă risipă facem. După fiecare vacanţă cu autorulota devin mai economă cu apa. Dar, din nefericire, nu durează mult☹. Noroc că plec destul de des în vacanță cu autorulota☺.

Avantajul de a avea autorulota ta: o ai mereu pregatită de aventură. Cea mai lungă vacanţă a noastră a fost de 111 zile și am făcut doar 11 111 km. Am ajuns până în Portugalia. Îmi amintesc cu drag, fetele erau mai mici, aveau 4 respectiv 6 ani.

Înainte de fiecare plecare, aducem autorulota acasă si fetele dorm în ea, nu mai vor în patul lor de acasă. De aici si inspirația pentru sloganul Campero – „Acasă oriunde ai fi!”

Echipa Campero îți pune la dispoziție autorulote noi în fiecare an. Dacă vrei să închiriezi autorulote  sau cauți autorulote de vânzare ne poți contacta la 0745147724 sau pe Facebook.


Recomandă prietenilor

1 thought on “Ghid – Ce trebuie să iei cu tine în vacanțele cu autorulota”

Lasă un răspuns

Sună la 0745.147.724