Vacanța cu autorulota – Elveția

Recomandă prietenilor

Vrei să afli cum arată o vacanță cu autorulota în Elveția? Te invităm alături de noi.


Vacanță cu autorulota în Elveția

Vacanța cu autorulota în Elveția

Gelmer funicular

În vacanța cu autorulota prin Elveția, ne-am propus să facem o surpriză fetelor – dornice de aventură și adrenalină. Dis de dimineată am pornit la drum să găsim un loc de parcare la funicular .Știam că este aglomerat și noi cu autorulota de 7.5 m + suportul de 4 biciclete, este indicat să ajungem foarte devreme .

Am ajuns în jur de ora 8 și surpriză, indicatoare cu interzis pentru autorulote/rulote. Norocul nostru a fost un loc liber, lânga pădure. Am ocupat un singur loc, ca și cum am fi avut o mașină mică. După logica noastră asta ar fi trebuit să fie problema, să nu ocupam mai multe locuri de parcare.

Bilete  Gelmer funicular

Noi nu aveam bilete achizițioante online și  de la ghișeu ne-au programat în jur de ora 11.

  • Costul unui bilet în 2020 este de 32 CHF/Adult, 12 CHF/ copil peste 6 ani.
  • Biletele sunt la oră fixă și este recomandat să ajungeți cu 15 minute înainte de ora programată. Dacă achizionați online , trebuie listate voucherele respective și la casă veți primi bilete.
  • Trebuie să estimați timpul petrecut sus, astfel încât să știți ora pe care o rezervați la întoarcere. Dacă faceți o plimbare și picnic 2-3 ore sunt suficiente. Dacă intenționaț să faceți drumeția în jurul lacului (recomandată pentru copii peste 6 ani) ar trebui 4-5 ore.

Programul de funcționare în perioasa 21 mai -25 octombrie 2020 este la un interval de 24 de minute, începând cu ora 9.00, până la 16.00( 16.48 în iulie/august).

Funicularul are o capacitete de 24 de persoane și chiar daca este descoperit în această perioadă trebuie purtare măști. Funicularul Gelmerbahn – singurul descoperit, cu panoramă. Are un maxim de inclinare de 106% .

Dacă nu reușiți să achiziționați bilete , se pot face drumeții spre lac.

Pentru mai multe detalii https://www.grimselwelt.ch/en/transport-lift/gelmer

Lacul Germese

La înălțimea de 1850 m , găsim rezervorul hidroelectric Gelmersee , finalizat in anul 1932 cu o suprafață de 64,5 ha.

Există un traseu de hikking , în jurul lacului, indicat și pentru copii, incepând de la vârsta de 6 ani. Sunt zone de picnic și afine sălbatice preferatele noastre.

Dacă vă întrebați cum e apa…Este rece apa ..pe probate . Așa e cu fetele aventuroase. Maya a vrut să simtă apa cu mama de mână și am reușit să ne răcorim .

Am experimentat singurul funicular descoperit, baia în apa rece , plimbarea în aer liber la 1850 m și picnicul pe marginea lacului în familie.

Trebuie să recunosc că ne-am așteptat la mai multă adrenalină la coborâre, dar ne-am mulțumit cu priveliștea din primul rând. Pentru cei care vor să fie în primul rând , trebuie să ajungeți cu cel puțin o oră înaintea orei care apare pe bilet.

Am ajuns la căsuța noastră pe roți, am pregătit paste pentru toată familia și am plecat la drum! Cum să nu iubești vacanța cu autorulota!

Echipa Campero iți pune la dispozitie autorulote noi in fiecare an. Dacă vrei să închiriezi autorulote  sau cauți autorulote de vânzare așteptăm un mesaj.


Recomandă prietenilor

Lasă un răspuns

Sună la 0745.147.724