Vacanță cu autorulota la Toplița, la ski

Recomandă prietenilor

De mult mi-am dorit o tabără de ski pentru fete, dar mereu trebuia să o planific cu un an înainte pentru a prinde locuri chiar în vacanță. Destul de greu pentru noi, care plecăm în vacanță cu autorulota atunci când avem dispoziția necesară – acum, mâine, fără un plan bine stabilit.

Anul acesta, părea că astrele s-au aliniat de partea noastră . Se eliberase o cameră în tabăra de la Toplița, organizată de doamna Ramona, dar doar pentru 2 copii și un părinte… Mmm, grea decizie: să meargă mama și copiii, ori copiii singuri… Nu! Mai bine mergem împreună în vacanță, cu autorulota. Găsim un loc de campare lângă pârtie și fetele pot merge la lecții în fiecare zi.

Vă întrebați dacă s-au bucurat fetele? Nici nu vă imaginați. Maya a avut de făcut o compunere pentru ultima zi de școală, în care a povestit cum mama a pregătit autorulota pentru vacanță (și cum am luat, inclusiv, cel puțin o plantă verde cu noi în rulotă – niciodată nu plec în vacanță fără o plantă), iar ele și-au luat cărțile de citit, telefoanele, încărcătoarele, skiurile, sania etc., și cum așteptau cu nerăbdare ceaiul cald din autorulotă, când se întorceau îmbujorate de la ski.

 

Cum este o vacanță cu autorulota iarna

Am plecat duminică dimineața. Afară ningea ca în povești. Fetele au început lecțiile de ski la prânz, iar noi, echipați cu skiuri, placă, trăiam o nouă copilărie alături de copii. Ne-am bucurat enorm că a început să se mărească gașca (în urma unei postări pe un grup de rulotiști) și au venit cu noi Ionuț, Mirela și băiețelul lor de 6 anișori (care fost cel mai fericit de săniuță și de banda pe care urca din nou la punctul de plecare împreună cu unul dintre părinți. Bucurie mare să nu trebuiască să urci la pas. Cine nu-și amintește cum trăgeam sania după noi când eram copii?)

Într-una din zile, Mirela le-a promis fetelor că le va face o shaworma home-made (în autorulotă), pe care să o savureze când se întorc de la lecțiile de ski. Inițial, am crezut că glumește, dar când ne-am întors de pe pârtie, ne-a întâmpinat un miros îmbietor de cartofi prăjiți. Salivez și acum când imi amintesc. Shaworma cu de toate, pe alese, fiecare cu preferințele lui: un copil fără maioneză, unul fără castraveți murați (care erau extraordinari), unul fără carne. Cum a pregătit carnea? În cuptorul autorulotei. Mi-am promis că următoarea autorulota va avea cuptor și mochetă pe jos!

Spre seara a venit și a treia autorulotă: Lucian – GoCamper, Luminița, fetele și cățelul lor alb și jucăuș. Au făcut un grătar de bun venit, am fiert un vin și am stat la povești pâna târziu. Dimineață, unii dintre noi au ratat orele de ski, dar am recuperat la prânz.

Am spus și de narghilea? Multumim Ionuț, ne-a părut rău că a trebuit să pleci, dar sigur ne revedem!

Am rămas doar două autorulote și a trebuit să ne mutăm în partea de jos a parcării, unde ne aștepta autorulota EasyCamp și Adrian, instructor de ski și snowboard. Pe el îl găsiți acolo în fiecare weekend și în vacanțele școlare ;).

Spre seară, am pregătit paste cu fructe de mare (recunosc eu am fiert doar pastele, în rest, tot meritul este al Luminiței). Adrian  ne-a promis niște bunătăți de casă, încă le mai așteptăm:). Știi că ne găsești în Suceava, da?

Fetele au fost cele mai fericite. Petreceau de dimineață până la ora 14.30 în tabăra de ski (mulțumim, dna Ramona!) și, după masă, tot pe skiuri, până nu le mai ascultau picioarele și treceau la sanie, la bulgăreală. Așa au cunoscut-o pe Maria, o fetiță din Iași care s-a împrietenit cu ele. Au venit împreună în autorulotă, au băut un ceai cald, au făcut schimb de numere de telefon, în speranța că se vor mai întâlni.

A fost o vacanță cu autorulota de neuitat. O adevărată vacanță de iarnă. Am întâlnit oameni faini, cu aceleași pasiuni, am învățat să mergem pe skiuri, snowboard (mulțumim, Dragoș!).

Recomand cu drag pârtia Toplița pentru începători. Ai tot ce îți trebuie: bandă de urcare, teleski; o listă cu 31 de monitori de ski și snowboard la intrarea în pensiunea Baciu – direct pe pârtie; centru de închirieri skiuri, plăci, sănii. Cu alte cuvinte trebuie doar să mergi și să profiți din plin de sporturile de iarnă și să te bucuri de fiecare moment petrecut alături de cei dragi!

Noi și autorulota Campero. Acasă, oriunde am fi!

Echipa Campero iți pune la dispozitie autorulote noi in fiecare an. Dacă vrei să închiriezi autorulote  sau cauți autorulote de vânzare ne poți contacta la 0745147724 sau pe Facebook.


Recomandă prietenilor

Lasă un răspuns

Sună la 0745.147.724